dit ben ik

mijn droom

Mijn droom is dat meer vrouwen, het liefst alle vrouwen er bewust voor kiezen op eigen benen te staan. Dat ze financieel onafhankelijk zijn en blijven. Deze droom is de drijfveer achter De Basis Op Orde.

Als sparringpartner, motivator en personal coach help ik vrouwen bij het creëren van een goede balans tussen werk en privé. Samen organiseren we het privé-deel waardoor er letterlijk en figuurlijk ruimte ontstaat om te investeren in werk. (Weer) aan het werk gaan, meer uren werken, carrière maken, een eigen onderneming beginnen of verder uitbreiden….. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden als De Basis Op Orde is en daarmee financiële onafhankelijkheid.

mijn sterke punten

Ik heb er een paar jaar geleden voor gekozen een eigen bedrijf te beginnen. De weg hier naar toe was lang en niet altijd gemakkelijk. Vroeger zou ik gezegd hebben “ik weet niet wat ik wil, ik vind alles leuk”. Nu weet ik beter. Al die ervaringen heb ik nodig gehad om te kunnen doen wat ik nu doe EN om er goed in te zijn.

Mijn ervaring is breed, mijn kennis ook. Ik analyseren snel situaties en begrijp vrijwel direct wat de kern van jouw vraag is. Hierdoor kunnen we snel aan de slag.

Ik denk van nature praktisch & pragmatisch. Mijn adviezen / oplossingen zijn daarom altijd eenvoudig, concreet en afgestemd op jou.

Ik ben een pionier, bewandel regelmatig de geëigende paden niet. Mijn adviezen / oplossingen zijn hierdoor soms minder standaard. Alles kan, niks is raar of vreemd. Als het voor jou maar de beste optie is. Daarom werk ik ook niet met een ‘trukendoos’. Daar geloof ik niet in.

Ik ben een doorzetter. Als iets niet klopt, zoek ik net zolang naar oplossingen tot het wel klopt.

Ik ben ervaringsdeskundige.

mijn rode draad

Terugkijkend op de weg naar een eigen bedrijf zie ik duidelijk een rode draad.

Ik begon elke baan met herinrichten van de werkplek en mijn bureau. Deze ‘moesten’ vooral praktisch en efficient zijn. Daarna volgde het archief. En al vrij snel herzag ik procedures en schreef ik (nieuwe) protocollen. Waarom? Omdat ik een grote behoefte heb aan structuur en overzicht, maar vooral aan efficiency en zo eenvoudig mogelijk.

Collega’s vroegen me regelmatig om advies. Ik werd helemaal blij als ik iemand een ‘duwtje in een goede richting’ had kunnen geven. Of een praktisch oplossing waaraan ze niet gedacht hadden.

Zolang ik me kan herinneren, maak ik me druk om de positie van vrouwen. Vanuit een soort van verontwaardiging. Ik kan niet tegen onrecht. Ook niet het onrecht dat vrouwen zichzelf aandoen. Waar ik kan steun en stimuleer ik vrouwen goed voor zichzelf te zorgen.

Ik werd en word helemaal blij van ordenen en structureren. Van regelen, (re)organiseren, lijstjes afstrepen, klussen klaren en resultaten behalen. Van mensen helpen, ze kunnen stimuleren, steunen en er echt voor ze kunnen zijn. En ik word blij van het aangaan van nieuwe uitdagingen. Dat prikkelt mijn geest en mijn creativiteit.

Toch vind ik het moeilijk goed te beschrijven wie ik ben, wat ik doe, waarom en hoe. Mijn kracht zit juist in de interactie met jou. Jouw situatie en je feedback ‘triggeren’ mij een advies / oplossing te vinden die volledig past bij jou en je behoeften.

Monique Kempeners - Dit ben ik

ik ben

 • open
 • direct
 • onbevooroordeeld
 • tolerant
 • positief

mijn favoriete quotes

In elke moeilijkheid zit een mogelijkheid’ (Einstein)

‘De mogelijkheden zijn eindeloos als je denkt in oplossingen’ (IKEA)

De Basis Op Orde
MONIQUE
sparringpartner | motivator | personal coach

ontvang elke maand praktische en eenvoudige TIPs om te werken aan een goede werk/privébalans

Gezina Derks

"Monique kan goed luisteren en heeft enorm veel inzicht."

Monique kan goed luisteren en heeft enorm veel inzicht. Zo kan ze goed boven water halen wat het eigenlijke organiseer-probleem van iemand is. Vervolgens helpt ze je op een heel prettige, niet veroordelende manier bij het beter organiseren van jezelf, je werk, je huis. Dit is niet alleen heel prettig maar geeft rust, ruimte en meer tijd in je leven. Ik kan de hulp van Monique dus aan iedereen aanraden.

- Gezina Derks -

Berbel van Duppen

"Monique is een prettige gesprekspartner met een goed luisterend oor."

Monique is een prettige gesprekspartner met een goed luisterend oor. Het is fijn om als startende ondernemer iemand te spreken die uit eigen ervaring weet dat je hard moet werken om een onderneming op te zetten.

- Berbel van Duppen -

mijn bagage

ZP’er sinds januari 2015

opleidingen

 • De HuishoudCoach bij Els Jacobs
 • nabestaandenbegeleider bij Terra zorg in uitvaart
 • HEAO communicatie (PR & marketing)
 • kunstacademie

levenservaring

 • werkloos met uitkering / bijstand
 • burn-out
 • gescheiden
 • moeder geworden

werkervaring

 • managementassistente, hoofd leerlingenadministratie, inkoopster
 • vrijwilligster (Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven en Heempark)
 • coördinator en organisator van culturele activiteiten
 • roadie van diverse bands
 • voorzitter en penningmeester bij stichtingen / verenigingen
 • 1e medewerker PR bij een culturele instelling
 • onderzoeken van de interne communicatie bij Vluchtelingenwerk Eindhoven
 • verkoopster van waterbedden
 • Verpleegkundige A